Autor: Finantsuudised.ee • 26. november 2020

Bigbank: kriisi ajal ei tohi laenukraane kinni keerata

Bigbanki juhatuse esimees Martin Länts
Foto: Andras Kralla
Eesti Panga värsketel andmetel on ettevõtetele uusi laene väljastatud 300 miljoni euro võrra vähem kui eelmisel aastal, kuid Bigbanki ärilaenude portfell on vastupidiselt trendile teinud sel aastal ligi kolmekordse tõusu 12,3 miljonilt 33,7 miljoni euroni.

„Ettevõtete laenumahu pidurdumine suurpankadel on põhjendatud täiendava ettevaatlikkusega, mis kaasneb alati, kui majanduses ajad ärevamaks muutuvad,” sõnas Bigbanki ettevõtete panganduse valdkonna juht Ingo Põder. „Samas kinnitab meie ärilaenu portfelli väga kiire kasv asjaolu, et vajadus laenu järgi ei ole mitte kahanenud, vaid kasvanud. Ühest küljest on äririskid suurenenud, kuid pigem on nad palju paremini juhitud kui enne eriolukorra algust. Siis oli kõik väga ootamatu, nüüd on riskid ja reaalsus omavahel palju paremini läbi kaalutud. Erasektori puhul mängib rolli kiiresti taastunud julgus kodu ja kinnisvara soetada, mis kevadel hetkeks kõikuma lõi.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077