Autor: Finantsuudised.ee • 8. detsember 2020

Kuus Eesti firmat jõudsid Kesk- ja Ida-Euroopa TOP 500 ettevõtte hulka

Coface’i Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni ökonomist Grzegorz Sielewicz
Foto: Coface
Järjekorras kaheteistkümnes Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtete TOP 500 annab ülevaate majanduse tulevikust ja võtab kokku piirkonna eelmise aasta majandustegevuse, näidates Kesk- ja Ida-Euroopat kui jõukat piirkonda. Lisaks kirjeldab see piirkonna 500 suurima ettevõtte olukorda käibe järgi. Eestist jõudis tabelisse kokku 6 ettevõtet, neist kõrgeimal, 227. kohal on Eesti Energia.

Krediidikindlustusfirma Coface Kesk- ja Ida-Euroopa tegevjuht Declan Daly selgitab, et 2019. aastal kasutas enamik Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni ettevõtteid jätkuvalt soodsat majanduskeskkonda ära, eriti just väiksemad ekspordile suunatud majandused. 500 suurima ettevõtte kogukäive kasvas 5,5% 740 miljardi euroni. 373 börsiettevõtte (mis on 74,6% kõigist ettevõtetest, võrreldes 2018. aasta 79 ja 2017. aastal 80 protsendiga) tulud näitasid kasvu. Stagnatsiooni või langust registreeris vaid neljandik ettevõtetest. 500 suurima ettevõtte keskmine käive kasvas 1,48 miljardi euroni, võrreldes 2018. aasta 1,396 miljardi euroga.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077