Autor: Villu Zirnask • 16. detsember 2020
Ainult tellijatele

Kindlustusseltsid välistasid pandeemiariski ettenägelikult juba SARSi ajal

Autor: shutterstock.com

USA ja ka muude maade ettevõtted vaidlevad kindlustusseltsidega pandeemiakahjudega seotud nõuete pärast. Paljud ettevõtjad eeldasid ekslikult, et nende ärikatkemise kindlustus katab ka koroonaviiruse tõttu tekkivaid finantskahjusid, kuid see ei ole nii.

Whartoni riskijuhtimise ja otsustusprotsesside keskuse kaasdirektori Howard Kunreuther sõnul välistasid kindlustusseltsid viiruste tekitatud kahjud 2002.–2004. aasta SARSi epideemia järel. SARSi tõttu said kindlustusseltsid suuri kahjumeid, kuid mitte ületamatult ränkasid. Siiski oli SARS neile signaaliks, et tulevastes suurtes epideemiates või pandeemiates satuksid nad tõsisesse hätta, rääkis Kunreuther. Ja nad välistasid äri katkemise kindlustusest viirusekahjud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077