Autor: Villu Zirnask • 16. detsember 2020

Kindlustusseltsid välistasid pandeemiariski ettenägelikult juba SARSi ajal

Foto: shutterstock.com
USA ja ka muude maade ettevõtted vaidlevad kindlustusseltsidega pandeemiakahjudega seotud nõuete pärast. Paljud ettevõtjad eeldasid ekslikult, et nende ärikatkemise kindlustus katab ka koroonaviiruse tõttu tekkivaid finantskahjusid, kuid see ei ole nii.

Whartoni riskijuhtimise ja otsustusprotsesside keskuse kaasdirektori Howard Kunreuther sõnul välistasid kindlustusseltsid viiruste tekitatud kahjud 2002.–2004. aasta SARSi epideemia järel. SARSi tõttu said kindlustusseltsid suuri kahjumeid, kuid mitte ületamatult ränkasid. Siiski oli SARS neile signaaliks, et tulevastes suurtes epideemiates või pandeemiates satuksid nad tõsisesse hätta, rääkis Kunreuther. Ja nad välistasid äri katkemise kindlustusest viirusekahjud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077