Autor: Finantsuudised.ee • 24. detsember 2020

Eksperdid: e-ostleja makseharjumused on muutumas

Koroonakriis on kasvatanud Eesti e-poodides ostlejate arvu ca 50%. Kuigi eestlane on e-ostlejana endiselt pangalingimakse usku, tuntakse üha enam huvi „osta kohe, maksa hiljem“ makselahenduste ja mobiilimaksete vastu.

Maksekeskuse statistika kohaselt on koroonakriis kasvatanud Eestis e-poodides ostlejate arvu ca 50%, mis on tinginud muudatusi ka maksekäitumises. „2020. aastal hakkas viimaks pikki aastaid suhteliselt vähese arenguga makselahenduste valik mitmekesistuma. Mobiiltelefoniga maksmine on jaekaubanduses üha populaarsem ja selle mugavus jõuab varem või hiljem ka e-poodidesse. Maksa hiljem lahendused koguvad populaarsust, nende valik samuti mitmekesistub,“ sõnas Maksekeskuse äriarendusjuht Kuldar Kullasepp.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077