Autor: Finantsuudised.ee • 16. jaanuar 2021

Kuhu läheb raha? Ülevaade sektorite kaupa

Kui vaadata 2020. aasta tehinguturu lõikes kõige kuumemaid sektoreid, siis joonistub nn koroonaefekt kenasti välja. Üks suurima tehingute arvuga sektoritest on finantssektor, sisaldades enamasti tehnoloogiaettevõtetega seonduvaid tehinguid.

Koroonaefekt tähendab, et kõik tööstusharud, mis võimaldavad või viivad läbi digitaalset transformatsiooni, on suure tähelepanu all.

Kõik finantssektori tehingud olid seotud mittetraditsiooniliste finantsteenuste osutajatega või isegi idufirmadega. Kokku tehti teisel poolaastal 12 finantssektoris tegutsevate iduühingutega seonduvat tehingut, mida saab lugeda vägagi arvestatavaks hulgaks. Ühtegi konventsionaalset pangandussektori tehingut samas ette ei tulnud. See iseloomustab hästi globaalset trendi, et tarbijad soovivad pangandussektoris suuremaid muutusi. Tõenäoliselt andis omalt poolt hoogu juurde ka finantstehnoloogia ettevõtete eriliselt hea käekäik seoses koroonast tingitud veebipoodlemise täiendava hüppelise kasvuga.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077