Autor: Finantsuudised.ee • 22. jaanuar 2021

Pangandussektori detsentraliseerimine on alanud: mida tähendavad muutused ettevõtetele ja tarbijatele?

Uue Euroopa makseteenuste direktiivi PSD2 kohaselt kuuluvad klientide pangaandmed ainult klientidele, kes võivad soovi korral oma andmeid jagada teistega, et saada sobivamat teenust. Muudatus sillutab teed avatud pangandusele, mille osatähtsus on juba hüppeliselt kasvanud.
Foto: Pixabay

„Alates 2019. aastal Euroopa makseteenuste direktiivi PSD2 jõustumisest on pangandus kogu Euroopas liikunud kindlalt avatud panganduse (ingl. open banking) suunas. Klientide jaoks tähendab see valikuvõimaluste laienemist eelkõige tänu läbipaistvamaks muutunud konkurentsile,“ selgitas Eesti avatud panganduse lipulaeva ForPeeps asutaja ja tegevjuht Peep Paum. Ta lisas, et avatud pangandus annab klientidele valikuvabaduse tarbida just neid tooteid ja teenuseid, mille tingimused neile kõige paremini sobivad, mistõttu kaotavad traditsioonilised finantsettevõtted kodupangaks olemise eelise ning on läbipaistva konkurentsi tõttu ka sunnitud peeglisse vaatama, et mitte ajale jalgu jääda.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077