Autor: Eesti Pank • 3. veebruar 2021
Ainult tellijatele

Koroonakriis on pangandussektori kasumlikkust seni vähe mõjutanud

Pankade tegevuskeskkond on koroonakriisi tõttu märkimisväärselt muutunud, kuid kriis on pankade kasumlikkust seni vähe mõjutanud. Eesti pangandussektor teenis möödunud aastal puhaskasumit 383 miljonit eurot ehk suhtena pankade koguvaradesse 1,2%.

Raido Kraavik, Eesti Panga ökonomist
Autor: Eesti Pank

Seda toetasid olulisel määral tütarettevõtetest võetud dividendid summas 176 miljonit eurot. Kui mitte arvestada dividende ja tulumaksukulu, mis on aastati väga muutlikud, siis oli pankade kasum koguvarade suhtes 0,8% ehk veidi väiksem kui kahel eelneval aastal.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077