Autor: Finantsuudised.ee • 4. veebruar 2021

Uuring: Eesti pangad arvestavad aina enam kliimamuutusest tulenevaid riske

Värske uuring ilmestab, et viimase aasta jooksul on kõik neli Eesti suuremat panka võtnud oma äritegevuses jõulisema suuna vastutustundlikkuse edendamisele. Kuigi pangad arvestavad finantsotsustes sotsiaalsete ja keskkondlike teguritega üha enam, näitab uuring, et pankade tegevus saaks olla veel tõhusam ja läbipaistvam.
Foto: Andras Kralla

Kui aasta varem ei pidanud pangad kuigivõrd oluliseks arvestada finantsotsustes kliimamuutust, inimõiguste rikkumist jt keskkondlikke ja sotsiaalseid tegureid, siis 2020. aasta jooksul on äritegevuse vastutustundlikkust edendanud kõik neli uuritud panka: LHV, Luminor, SEB ja Swedbank. Viimase aasta jooksul on loodud ja täiendatud eeskirju ja protsesse vastutustundlike finantsotsuste tegemiseks, turule on lisandunud keskkonnasäästlikumaid finantstooteid ning pangad kasvatavad üha enam ka ise tarbijate teadlikkust vastutustundlikkuse osas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077