Autor: Mari Rell, Eesti Panga ökonomist • 17. märts 2021
Ainult tellijatele

2020. aasta lõpus Eesti väliskaubanduskäive kasvas

Möödunud aasta lõpus paranes mõnevõrra üldine majandusaktiivsus rahvusvahelistel kaubaturgudel, ent välisnõudlus oli endiselt madalseisus. Sellele vaatamata suutsid Eesti ettevõtted neljandas kvartalis püsida suhteliselt konkurentsivõimelised ja Eesti väliskaubanduskäive kasvas 11%. Kuna olukord rahvusvahelistel kaubaturgudel on endiselt väga heitlik, siis kriisi venides suureneb risk, et seni majandust toetanud eksportööride võimekus nõrgeneb.

Mari Rell, Eesti Panga ökonomist

Neljandas kvartalis ei taastunud eksport küll laiapõhjaliselt, kuid paremini läks lisandväärtuse mõttes olulistel tegevusaladel. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas kaupade eksport 13%. Ekspordikasvu panustasid enim elektroonikaseadmed ning mineraalsed õlid ja kütused, lisaks ka puidu ja puidutoodete ning metalltoodete tootmine.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077