15. märts 2021
Ainult tellijatele

Kallis elekter kiirendas veebruaris inflatsiooni

Veebruari 0,6protsendilise hinnakasvu taga oli peamiselt energiahind, ülejäänud tarbijakorvi kallinemine püsis aeglane.

Sulev Pert, Eesti Panga ökonomist

Elektrihind kasvas aastaga 27 protsenti ja tõstis inflatsiooni 0,9 protsendipunkti võrra. Elektri börsihind oli veebruaris külma ilma tõttu Eesti viimase kümne aasta kõrgeimal tasemel. Kuna süsinikdioksiidi kõrge kvoodihind pärsib elektri tootmist põlevkivist, ostab Eesti elektrit sisse Põhjamaadest. Turud ootavad elektri börsihinna langemist suve alguseks. Kuna energiahindade osakaal on meie tarbijakorvis suurem kui euroala riikides keskmiselt (vastavalt 12% ja 9%), siis elektri- ja naftahinna kõikumine on Eestis palju tuntavam.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077