Autor: Villu Zirnask • 17. märts 2021

Kas eduka idufirma finantsaruandeid on mõtet analüüsida?

Kas ettevõte, mis pole alates asutamisest 2013. aastal kasumit teeninud, on majanduslikult jätkusuutlik? Investorite huvi järgi Bolt Technology OÜ vastu võiks öelda, et on, aga kas seda kinnitavad ka finantsaruanded?
Foto: Andras Kralla

Kaisa Parve analüüsis tänavu Tallinna Tehnikaülikoolis kaitstud magistritöös „Kiiresti kasvava ettevõtte finantsaruannete analüüs (Bolt Technology OÜ näitel)“ Bolti 2014.–2019. aasta bilanssi, kasumiaruannet ja suhtarve ning jõudis järeldusele, et ka finantsaruannetest võib leida märke jätkusuutlikkusest: ettevõte on suutnud igal aastal suurendada müügitulu, tal pole pikaajalisi kohustisi ja omakapitalis oleva kahjumi katab ülekurss, mis on saadud osakute emiteerimisest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077