Autor: Finantsuudised.ee • 12. märts 2021

Rahandusministeeriumi kantsleriks esitatakse Merike Saks

Foto: Erik Prozes
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus ja riigihalduse minister Jaak Aab teevad riigikantselei tippjuhtide valikukomisjonile ettepaneku nimetada rahandusministeeriumi kantsleriks Merike Saks.

„Merike Saks on tugev tippjuht, kelle varasemad kogemused ettevõtluskeskkonnast ja avalikust sektorist aitavad vaadata rahandusministeeriumi teemadele värske pilguga. Sama oluline on ka varasem kogemus kantslerina, mis aitab sellesse suure haardega ning vastutusrikkasse ametisse kiiresti sisse elada,“ ütles rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.

Merike Saks on varem töötanud Eesti Standardikeskuse tegevdirektori, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja teenuste direktori, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja, siseturu asekantsleri ning kantslerina.

Esmalt esitatakse Saks riigikantseleisse tippjuhtide valikukomisjonile, kes hindab kantslerikandidaadi vastavust avaliku teenistuse seaduse ja valitsuse tippjuhtidele esitatud nõuetele ning kompetentsimudelile.

Kantsleri kinnitab ametisse valitsus lähtuvalt ministrite ettepanekust, kuulates ära tippjuhtide valikukomisjoni arvamuse kandidaadi sobivuse kohta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077