Autor: Finantsuudised.ee • 19. märts 2021
Ainult tellijatele

Konkurentsiõigus ja topelt karistamise vältimise põhimõte

Kui on põhjust arvata, et ettevõtja on rikkunud konkurentsireegleid, siis sõltuvalt rikkumise olulisusest, võivad ametiasutused seda menetlema hakata nii siseriiklikult kui EL tasandil. Mitme menetluse ja seega ka mitme potentsiaalse sanktsiooni määramise puhul tekib küsimus, kas ja kuidas on see kooskõlas topelt karistamise vältimise ehk ne bis in idem põhimõttega. Euroopa Liidu Kohus käsitles seda küsimust oma hiljutises Slovak Telekom lahendis.

Slovak Telekom, Slovakkia juhtiv telekomifirma, sai 2009.a Slovakkia konkurentsiametilt trahvi ligi 18 miljonit eurot, kuna kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit telefoniteenuste ja väikese kiirusega (dial-up) Interneti-juurdepääsu teenuste hulgi- ja jaemüügiturul.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077