Autor: Finantsuudised.ee • 22. märts 2021

Tervishoiu digilahenduste arendamine ei ole olnud riiklikult väga kõrge prioriteetsusega

Me ei ole riigina tänaseni vaesusest kahjuks vabanenud ja see väljendub selles, et me ei ole saanud ega suutnud arendada kõiki riigi toimimiseks olulisi valdkondi võrdselt hästi. Üsna heal tasemel on meie digiriigi baastaristu ehk siis lahendused, mis on digiriigi toimimiseks hädavajalikud (näiteks riigivõrk, andmevahetus jms). Pisut halvem on seis järgmise kihiga ehk inimestele mõeldud teenustega.

Seal hulgas on vaeslapse osas olnud ka tervishoiu sektor. Mõtleme kasvõi sellele, mis ajast on meil olemas riiklik digiregistratuur või kui kaua on tegelikult toiminud digilugu olukorras, kus meil on riigis vaid neli keskhaiglat. Tundub, et poleks ju midagi lihtsamat kui nende haiglate infosüsteemid ja andmekogud ühtlustada ning patsiendi vaates oleks pilt ideaalne. Ometigi on see teekond olnud vaevaline, kuna tervishoiu digilahenduste arendamine ei ole olnud riiklikult väga kõrge prioriteetsusega. Täna on aga hoopis teine lugu ja see on prioriteet.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077