Autor: Finantsuudised.ee • 30. märts 2021

Eesti ettevõtete pangahoiused on aastaga kiiresti kasvanud

Eesti Pank arvutas kokku Eesti inimeste ja ettevõtete hoiused.
Foto: Raul Mee
Eesti inimeste hoiuseid oli veebruaris pankades kokku 9,6 miljardit eurot. Viimase 12 kuu jooksul on pangahoiuseid lisandunud keskmiselt 112 miljonit eurot kuus ehk aastaga on majapidamiste hoiused kasvanud üle 16%. Enne esimesi koroonapiiranguid 2020. aasta märtsis oli hoiuste kuine juurdekasv keskmiselt kaks korda väiksem, kirjutab Eesti Panga ökonomist Raido Kraavik.

Kuigi töö kaotanud inimeste säästmisvõimekus on saanud kannatada, on hoiuste tempokas juurdekasv praegusel majanduse jaoks keerulisel ajal siiski ootuspärane. Ebakindel majandusolukord muudab inimesed üldjuhul ettevaatlikumaks ja motiveerib säästma juhuks, kui sissetulek peaks kaduma. Nii lükatakse suuremaid ostusid edasi ja pigem hoitakse varu. Lisaks on koroonapiirangud toonud kaasa sundsäästmise: reisimine, meelelahutus ja ostlemine on viimase aasta jooksul olnud raskendatud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077