Autor: Finantsuudised.ee • 29. märts 2021

SEB: kümnendik on III samba säästud kasutusele võtnud

SEB Life and Pension Balticu Eesti filiaali juht Triin Messimas
Foto: Raul_Mee
Aasta kestnud COVID-19 pandeemia ja sellega kaasnenud majanduslikult keeruline aeg on suurendanud Eesti inimeste motivatsiooni koguda endale täiendav rahaline puhver, kuid teisalt on ligi kümnendik elanikkonnast pidanud raskete finantsolude tõttu kulutama oma pikaajalisi sääste, seda tuleviku pensioni arvel, selgus SEB pensionivalmiduse uuringust.

„Hoolimata sellest, et väga paljudele inimestele on olnud koroona-aasta majanduslikult väga keeruline, on seni suudetud rahaasjadega enamjaolt hakkama saada. SEB uuringu kohaselt on 9 protsenti Eesti elanikest pidanud kasutusele võtma oma III samba säästud ning 15 protsenti on peatanud või vähendanud sissemakseid oma täiendavasse pensioni kogumislahendusesse,“ kommenteeris uuringu tulemusi SEB Life and Pension Balticu Eesti filiaali juht Triin Messimas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077