Autor: Finantsuudised.ee • 29. märts 2021
Ainult tellijatele

Virtuaalvääringute teenuste valdkonnas on riskid suurenemas

Autorid: INA FASSBENDER, AFP/Scanpix

Rahapesu andmebüroo andmetel on virtuaalvääringute teenuse pakkujate arv Eestis jälle tõusteel. 26. märtsi seisuga oli Eestis 453 kehtivat virtuaalvääringu teenuse pakkuja tegevusluba, see on 67 võrra rohkem kui aastavahetusel. Rahapesu andmebüroo (RAB) juhi kohusetäitja Marget Lundava hinnangul tähendab see, et valdkonnas on riskid kiirelt suurenemas.

2019. aastani oli virtuaalvääringute valdkonda reguleeriv seadusandlus Eestis leebe ja see soodustas tegevuslubade saamist ka nendel ettevõtetel, kelle seos Eestiga oli olematu või väga väike. 2020. aastal kehtima hakanud seadusmuudatused aitasid valdkonda mõnevõrra korrastada, eelmisel aastal võttis RAB tegevusloa ära ligi 1000 ettevõttel. Samas on käesoleval aastal hakanud taas hoogsalt kasvama uute virtuaalvääringu tegevuslubade taotluste arv, 26. märtsiks on rahapesu andmebüroole esitatud kokku 88 uut loataotlust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077