Autor: Finantsuudised.ee • 29. märts 2021

Virtuaalvääringute teenuste valdkonnas on riskid suurenemas

Foto: INA FASSBENDER, AFP/Scanpix
Rahapesu andmebüroo andmetel on virtuaalvääringute teenuse pakkujate arv Eestis jälle tõusteel. 26. märtsi seisuga oli Eestis 453 kehtivat virtuaalvääringu teenuse pakkuja tegevusluba, see on 67 võrra rohkem kui aastavahetusel. Rahapesu andmebüroo (RAB) juhi kohusetäitja Marget Lundava hinnangul tähendab see, et valdkonnas on riskid kiirelt suurenemas.

2019. aastani oli virtuaalvääringute valdkonda reguleeriv seadusandlus Eestis leebe ja see soodustas tegevuslubade saamist ka nendel ettevõtetel, kelle seos Eestiga oli olematu või väga väike. 2020. aastal kehtima hakanud seadusmuudatused aitasid valdkonda mõnevõrra korrastada, eelmisel aastal võttis RAB tegevusloa ära ligi 1000 ettevõttel. Samas on käesoleval aastal hakanud taas hoogsalt kasvama uute virtuaalvääringu tegevuslubade taotluste arv, 26. märtsiks on rahapesu andmebüroole esitatud kokku 88 uut loataotlust.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077