Autor: Finantsuudised.ee • 13. aprill 2021

Eesti President ja Tööandjate Keskliit asutasid uuendusmahukate ettevõtjate klubi

Eesti President, Kersti Kaljulaid ja Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine, Kai Realo
Eesti Tööandjate Keskliidu aastakonverentsil „Tuulelohe lend – kes on võitjad muutuvas maailmas?“ allkirjastasid Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid ja Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo kokkulepe uuendusmahukate ettevõtete klubi asutamiseks. Tööandjate algatus koondab ettevõtteid, kes investeerivad vähemalt 2% oma käibest teadus-arendustegevusse.

Tööandjate kutsel algatuse eestkõnelejaks asunud riigipea tõi konverentsi avakõnes eeskujuks Põhjamaade paarikümne aasta tagust panustamist teadus- ja arendustegevustesse. „Soome, Rootsi ja Taani on riigid, mis meile paljuski sarnanevad – väikesed vananeva rahvastiku ja ressursipiirangutega. Nad on vaieldamatult väikeste majandustena edukad ja Eesti inimeste peamiseks võrdlusbaasiks. Kui võtta võrdluseks aasta 1995, mil neis riikides elati umbes sama hästi, kui meie täna ning me kõik neid kadestasime, siis ulatusid nende riikide kulutused teadus-arendustegevusele 3%ni SKTst ja isegi üle selle,“ tõi Vabariigi President oma kõnes välja.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077