Autor: Finantsuudised.ee • 16. aprill 2021

Euroopa Liit soovib enesehõivatute töötingimusi parandada

Euroopa Komisjon on algatanud avaliku konsultatsiooni, mille raames uuritakse, kas Euroopa Liit peaks efektiivsemalt aitama tagada enesehõivatute võimalusi kollektiivläbirääkimisteks, ning seeläbi nende töötingimusi parandama. Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoda saatis oma arvamuse seoses konsultatsiooniga Sotsiaalministeeriumile, milles tõi välja, et enesehõivatute staatus ei ole samasugune nagu on töötajatel, ning iga liikmesriigi enda pädevuses peaks olema selliste tööõiguse nüansside reguleerimine.

Euroopa Komisjon soovib muudatustega tagada, et Euroopa Liidu konkurentsiõigus ei takistaks enesehõivatutel sõlmida kollektiivlepinguid, mille eesmärgiks on parandada nende töötingimusi. Samal ajal on Euroopa Komisjoni hinnangul oluline, et nii tarbijad kui ka väikese ja keskmise suurusega ettevõtted saaksid jätkuvalt kasu konkurentsivõimelistest hindadest ja uuenduslikest ärimudelitest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077