Autor: Finantsuudised.ee • 17. mai 2021

Liikluskindlustuse hind on kahe aastaga vähenenud veerandi võrra

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) statistika kohaselt langes liikluskindlustuse keskmine aastamakse 108 eurole tänavu esimeses kvartalis. Kaks aastat tagasi oli see 145 eurot. Seega on liikluskindlustuse hind kahe aastaga odavnenud 26 protsenti.
Liiklusõnnetus Harjumaal Pärnu maanteel.
Foto: Erik Prozes

LKFi tegevjuhi Mart Jesse hinnangul on hinnalangus tingitud ennekõike kahjude arvu vähenemisest eelmisel aastal. „Mullu kevadel lumevaese talve ja eriolukorra koosmõjus vähenes liiklusõnnetuste arv 39 protsenti, kuid aasta teises pooles hakkas kahjude arv tõusma. Tänavu esimese kvartali jooksul tõusis juhtumite arv kriisieelsele tasemele. Sellest tulenevalt oli esimese kvartali liikluskindlustuse tulem 10 korda väiksem kui eelmisel aastal,“ ütles Jesse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077