Autor: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium • 6. august 2021

Sutt: Ringmajanduse eelduseks on innovatsioonihüpe

Euroopa Liidu lipp
Foto: Raul Mee
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt osales Sloveenias Euroopa Liidu konkurentsivõime ministrite kohtumisel, kus arutleti peamiselt ringmajandusel tugineva targa ja kestliku majanduse ja strateegiliste tarneahelate kerksuse teemadel.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Andres Suti sõnul on tänane „osta-tarbi-viska ära“ tarbimiskultuur muutuses ning üleminek ringmajandusele üha kiirenemas. „Kliimamuutused nõuavad majanduse konkurentsivõime ja kestlikkuse tagamiseks järjest enam taaskasutust ning ringmajanduse võimaluste ärakasutamist. Selle aluseks on innovatsioon ja muutused tarbijaeelistustes ja tootmisprotsessides, mis aitavad vähendada üleliigset tarbimist ja taaskasutavate materjalide raiskamist. See loob omakorda uusi võimalusi Eesti ettevõtetele ja aitab hoida meie keskkonda,“ sõnas minister Sutt.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077