Autor: Karin Kaup, advokaadibüroo KPMG Law partner • 25. august 2021

Karin Kaup: advokaadibüroode arengut mõjutab uute tööharjumuste teke

Karin Kaup.
Foto: Erakogu
Advokaadibüroode käekäik sõltub eeskätt rahulolevatest ja võimekatest töötajatest, büroo klientide arvukusest ning majanduslikult olukorrast. Kõik majanduselus toimuv avaldub varem või hiljem ka advokaatide igapäevatöös.

Advokaadibüroode töötajate arv on võrreldes 2019. laias laastus samaks jäänud ning võimalik, et seda stabiliseeris just koroonakriis, sest advokaadibüroos töötamine tundub sellistel aegadel kindlam ja riskivabam kui iseseisvalt tegutsemine. Õiguslikud väljakutsed säilivad ettevõtete jaoks igal ajal, küll võib olukorrast tingituna muutuda nende fookus ja valdkond. Nii võime täheldada ka uut trendi, kus kogenud advokaadid jätavad töö advokatuuris ning asuvad tööle iduettevõtetes ning finants- ja tehnoloogiaettevõtetes. Seetõttu peavad advokaadibürood pingutama, et olla konkurentsis idude ja tehnoloogiaettevõtetega tipptalendi jaoks atraktiivse tööandjana.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077