Autor: Rahandusministeerium • 30. september 2021

Valitsus kiitis heaks aktsiisitõusude edasilükkamise eelnõu

COVID-19 kriisi ühe abimeetmena langetati 2020. aasta 1. maist kaheks aastaks elektri ja teatud kütuste aktsiisimäärasid. Selle eesmärk oli leevendada COVID-19 viiruse levikust tingitud kriisi mõjusid kütuse tarbijatele ja kergendada nende majanduslikku toimetulekut.

Valitsus kiitis heaks seadusemuudatused, millega pikendatakse elektri ja teatud kütuste kehtivaid madalamaid aktsiisimäärasid aasta võrra, 2023. aasta 1. maini. Kriisieelsele tasemele tõusevad aktsiisimäärad järk-järgult aastaks 2026.

Diislikütuse tankijad saavad veel mõne aasta soodsamat kütust.
Foto: LIIS TREIMANN
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077