Autor: Statistikaamet • 15. november 2021

Välisturistide arv jäi septembris kriisieelsele 60% alla

Septembris külastas majutusettevõtteid 214 000 turisti, mis on koguni 40% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv. Kuid ülemöödunud aastaga võrreldes on olukord veel kurb.
Pandeemiaeelse ajaga võrreldes oli tipphooajal kolmandas kvartalis välisturistide arvust alles vaid veerand
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnul oli 2021. aasta september majutusettevõtetele edukam kui sama kuu aasta varem. „Inimesed on piirangutest tüdinud ja kasutavad ära võimalusi reisimiseks. Siseturiste peatus majutusettevõtetes mulluse septembriga võrreldes 21% ja välisturiste 97% rohkem,“ lisas Laurmaa. Kriisieelse 2019. aastaga võrreldes kasvas majutatud siseturistide arv kolmandiku võrra, välisturiste oli 61% vähem.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077