Autor: Luminor Bank • 22. november 2021

Luminor: finantsturgudel toimuv ennustab aasta lõpus saabuvat hinnarallit

Suured tarbekaupade tootjad ja jaekaubandusettevõtted prognoosivad aasta lõpus rekordilist, suisa kahekohalist käibe kasvu. Ootustele annavad alust sissetulekute kasv, inflatsiooni tulemusel kerkinud kaupade hinnad ning majapidamiste läbi aegade suurimad säästud.
Kaupmehed ootavad jõuluvanarallilt suurt käibe kasvu.
Foto: Erik Prozes

Neljandat kvartalit tuntakse finantsturgudel aastalõpu- ja jõuluvanaralli nime all, sest aasta lõpus tehtavad kulutused kasvatavad kasumeid. USA üleriigilise jaekaubandusföderatsiooni NRF prognoosi kohaselt peaks tänavu novembris tulema käibe kasv 8,5% ning detsembris koguni 10,5%, kirjutab Luminor Bank.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077