Autor: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda • 29. november 2021

Taasterahastu toetuste üldtingimused on muutumas ettevõtjasõbralikumaks

Kaubanduskoda saatis oktoobris rahandusministeeriumile 11 ettepanekut määruse eelnõu kohta, mis paneb paika Euroopa Liidult saadava taaste- ja vastupidavusrahastuse alusel makstavate toetuste andmise üldtingimused. Rahandusministeerium võtnud arvesse on mitut kaubanduskoja ettepanekut arvesse võtnud, teatab koda oma uudiskirjas.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja hoone Tallinnas Toompeal.
Foto: Marta Toomsalu

Eelnõu esialgses versioonis oli kirjas, et kui riik loobub taastekavas kokku lepitud reformi või investeeringu elluviimisest, siis nõuab riik ettevõtja projektile eraldatud toetuse tagasi. Seega oleks ettevõtja pidanud toetuse tagasi maksma ka juhul, kui ta ei oleks rikkunud ühtegi temaga seotud toetuse saamise tingimust. Näiteks kui riik oleks teinud toetusmeetme rohepöörde toetamiseks ja ettevõtja oleks saanud toetust rohepöörde elluviimiseks, siis oleks riigil olnud õigus toetus tagasi küsida, kui Eesti oleks loobunud rohepöörde elluviimisest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077