Autor: SEB Pank • 2. detsember 2021

Spetsialistide puudus on saanud ka Rootsis suureks murekohaks

Kasvavad tööjõukulud ja kvalifitseeritud tööjõu puudus on juba mitu aastat olnud suurimaid murekohti Läti ja Leedu ettevõtete jaoks. Oskustööliste puudust ja tööjõukulude suurenemist pelgavad nüüd ka Eesti ja Rootsi finantsjuhid, selgub SEB uuringust.
SEB uuris Balti riikide ja Rootsi ettevõtluskeskonda.
Foto: Andras Kralla

SEB poolt oktoobris läbi viidud suurettevõtete uuringud näitavad, et vaatamata käimasolevale pandeemiale, tarneahela probleemidele ja energiahindade hüppelisele tõusule on finantsjuhid ärikliima suhtes optimistlikud nii Eestis, Lätis, Leedus kui ka Rootsis. Positiivne hoiak järgmisele 12 kuule vastu vaadates on andnud ka kindluse võtta suuremaid riske. Millised on Baltikumi ja Rootsi finantsjuhtide sarnased ja eristuvad hinnangud ja väljakutsed järgmise 12 kuu vaates?

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077