Autor: Tõnu Mertsina • 7. detsember 2021

Mertsina: kolmanda kvartali tugev majanduskasv oli ootuspärane

Kolmanda kvartali SKP 8,6-protsendine kasv oli ootuspärane, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina. Eesti majandus on eelmise aasta majanduslangusest ja pandeemia mõjudest kiiresti taastunud. SKP ületas pandeemia-eelse kõrgeima taseme juba käesoleva aasta esimeses kvartalis ning kolmandas kvartalis oli see juba 5% üle tipu.
Tõnu Mertsina
Foto: Raul Mee

Eesti SKP kasv oli kolmandas kvartalis Euroopa Liidu üks kiiremaid, sealhulgas tublisti kiirem, kui Lätis ja Leedus. Samas, kui vaadata SKP kasvu kvartali võrdluses – sesoonselt ja kalendripäevadega kohandatuna suurenes see 0,7% - siis jäi see tublisti alla EL keskmist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077