Autor: Finantsuudised.ee • 9. detsember 2021

Majandusministeerium tegi ettepaneku loobuda Eleringi dividendidest

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas tegi rahandusministeeriumile ettepaneku vähendada sel aastal Eleringilt riigile makstavaid dividende ning loobuda neist kahel järgmisel aastal.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa ettepaneku kohaselt kahel järgmisel aastal Eleringilt dividende ei võeta.
Foto: Liis Treimann

„Kerkinud elektri hind mõjutab kõiki Eesti elanikke ja ettevõtteid. Seetõttu on praegusel ajal mõistlik vähendada ja hiljem ka mõneks ajaks kaotada riigi dividendiootus riiklikule energiafirmale. Hinnatõus kasvatab ka Eleringi väljaminekuid kaoelektri eest ning dividendist loobumine aitaks neid kulusid veidigi katta,“ ütles Aas. „Täna tuleb kasutada kõiki võimalusi, et hoida inimeste elektriarveid võimalikult madalal,“ lisas ta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077