Autor: Mart Nõmper • 10. detsember 2021

Pearaamatupidajad ja finantsjuhid – ärge unustage enne jõule üht tähtsat tööd!

Ettevõtete krediidilepingutes on krediidiandjaga üldjuhul kokku lepitud kliendispetsiifilised tingimused ehk eritingimused (covenants). Nüüd, detsembris, on viimane aeg vaadata, kas ettevõte ikka täidab lepingus toodud eritingimusi, eriti arvestades, et ettevõtete finantstulemusi on mõjutanud praegune ülikiire majanduskasv, hinnatõus ja tootmissisendite tarneraskused.
Grant Thornton Balticu partner, vandeaudiitor ja audiitorteenuste valdkonna juht Mart Nõmper

Eritingimused võivad olla näiteks finantsilised eritingimused (DSCR, EBITDA kordajad jne), tegevust kontrollivad (kasumi jaotamise piirangud, varade pantimise keeld, täiendavate võlakohustuste kaasamise piirangud), kuid ka finantsidega otseselt mitte seotud muud eritingimused (juhtkonna ja omanike vahetumise piirang, tegevusalade muutmise piirang) jne.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077