Autor: Finantsuudised.ee • 16. detsember 2021

Euroopa Keskpank vähendab varaostukava

Euroopa Keskpanga nõukogu leiab, et majanduse elavnemisel ja keskpika perioodi inflatsioonieesmärgile lähenemisel tehtud edusammud võimaldavad varaoste järgnevates kvartalites järk-järgult vähendada, teatas keskpank.
Euroopa Keskpanga hoone Frankfurdis.
Foto: THOMAS LOHNES, AFP/Scanpix

Siiski on jätkuvalt vaja rahapoliitika toetavat kurssi, et inflatsioon stabiliseeruks keskpikas perspektiivis 2% inflatsioonieesmärgi tasemel. Praegust ebakindlust silmas pidades tuleb EKP nõukogu hinnangul rahapoliitika elluviimisel säilitada paindlikkus ja valikulisus. Seda arvesse võttes tegi EKP nõukogu järgmised otsused.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077