Autor: Finantsuudised.ee • 20. detsember 2021

Krüptovarasid ja ühisrahastust reguleeriv eelnõu läks kooskõlastusringile

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, millega kehtestatakse tegevus- ja järelevalvenõuded suurele osale Eesti fintech-sektorist – see hõlmab nii ühisrahastusplatvorme kui krüptovaradesse investeerimisvõimaluse pakkujaid.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.
Foto: Liis Treimann

„Eesti fintech-sektor on aastatega hoogsalt kasvanud, siin on tegevust alustanud mitmed välismaiseid ettevõtjad ning turule on tulnud uusi innovaatilisi teenuseid ja raha kaasamise viise. Seni on selliste teenusepakkujate tegevus kas üldse reguleerimata või minimaalselt reguleeritud ja finantsjärelevalvele üldjuhul ei allu. Samal ajal ulatus näiteks eelmisel aastal ühisrahastusplatvormide kaudu vahendatava raha jääk ligi 440 miljonit euroni, viimase viie aasta tehingute kogumaht oli ligi 900 miljonit eurot,“ selgitas rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077