Autor: Finantsuudised.ee • 20. detsember 2021

Tootjahinnad kasvasid viiendiku võrra

Põhiliselt elektri ja puidutoodete hinna tõusu tõttu kasvasid novembris Eesti tootjate müügihinnad aastaga ligi viiendiku, sama palju kasvasid ka välismaale müüdud toodete hinnad, impordihinnad kasvasid isegi veerandi.
Puidutoodete kiire kallinemine tõi tootjahindadesse aastases võrdluses 20% hinnatõusu.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit oktoobriga võrreldes kõige enam hinnatõus elektrienergia, aga ka mootorsõidukite lisaseadmete, kütteõlide, paberi ja toiduainete tootmises. „Vastupidist mõju avaldas hindade langus puidutöötlemises ja metalltoodete tootmises,“ lisas Šokman.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077