Autor: Finantsuudised.ee • 21. detsember 2021

Valitsus leppis kokku toetused energiahinna šoki leevendamiseks

Valitsuse liikmed otsustasid laiendada vähekindlustatud peredele suunatud energiahinna toetust ka leibkondadele, kelle sissetulek pere esimese liikme kohta jääb alla 1126 euro kuus. Toetus puudutab nii elektri, gaasi kui kaugkütte kulusid, mille hinnatõus kompenseeritakse 80 protsendi ulatuses võrreldes tõusueelse tasemega. Lisaks otsustas valitsus tasuda detsembrist kuni märtsini tarbijate eest täies ulatuses gaasi võrgutasu.
Valitsushoone Toompeal.
Foto: Marta Toomsalu

Peaminister Kaja Kallase sõnul puudutab energiahinna hüppeline tõus nii ettevõtteid kui ka sadu tuhandeid peresid. „Erakordselt kõrgete elektri-, sooja- ja gaasihindade juures on abivajajaid oluliselt rohkem kui vähekindlustatud pered. Seetõttu otsustasime toetuse saajate ringi laiendada. Suuremas plaanis peab energiaturg tõrgeteta toimima ning oleme selle nimel tõsiselt töötamas nii Eestis kui kogu Euroopas,“ rõhutas ta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077