Autor: Liivi Kedelauk • 6. jaanuar 2022

Finantsjuhid kihutavad sajaga tundmatusse

21.-22. aprillil toimuv Pärnu Finantskonverents 2022 alateemaga „Igavesti erilised ajad“ keskendub finantsjuhi rollile ja tegevusele olukorras, kus muudatused on kiired ja ettearvamatud.
Pärnu Finantskonverentsi peaesineja on Deloitte´i Kesk-Euroopa juhtivpartner Diana Radl Rogerova. Foto: erakogu

Viimase kahe aastaga on organisatsioonides toimunud muutused, mida arvati tulevat järgmise 10–15 aasta jooksul. Nüüd toimus kõik kohe ja kiirelt! Paljud uued suundumused on muutunud igapäevaseks reaalsuseks ja kinnistunud.

Suure murrangu tõukejõuks võib olla nii koroonakriis oma piirangutega kui ka inimeste aktiivsus uute lahenduste otsimisel, selgitab programmijuht Veiko Hintsov selle aasta konverentsi lähtepunkte. Tema sõnul väärivad finantsjuhid kuulama lugusid ja inimesi, keda nad pole varem kuulnud. Hintsov vaatas põnevate esinejate otsingul maailmas ringi ja toob lavale nii karismaatilise peaesineja Diana Rogerova, rea Eestis tegutsevaid välismaalasi kui ka uusi säravaid tähti ja tuntud tegijaid.

Ettevõtlus vajab pidevat uuendamist ja seepärast peab Hintsov oluliseks mõista, mida mõtlevad noored ettevõtjad ja kuidas toimivad erinevad ettevõtlustüübid. „ Mul on hea meel, et Erkki Kubber teeb ettekande sotsiaalsest ettevõtlusest ning selle tähendusest. Ta räägib, kuidas noored ettevõtlusmaastikul mõtlevad ja kas see on ainult sotsiaalne ettevõtlus või on seal midagi veel,“ arutleb Hintsov.

Noorte ettevõtlust täiendab idufirmade plokk, kus on esindatud mitte ainuüksi vanuselt noored. Noorte ettevõtte esindajad räägivad sellest, kuidas nad äritegevusele lähenevad ja ettevõtteid kasvatavad, kuidas ideed tekivad ning millest nad süttivad, et oma plaane ja unistusi ellu viia.

Kui lugeda erinevaid väljaandeid ja rääkida juhtidega, siis tuuakse Hintsovi sõnul kõige suurema murena välja heade inimeste puudust. „Noored ei taha teha lolli tööd. Paljud start-up'id ongi selleks, et lahendada ressursi puudumisega seotud probleeme,“ selgitab ta noorusliku mõtteviisi levitamise vajalikkust.

„Enda ehmatuseks ja suureks üllatuseks sain aru, et rohepööre on juba otsaga finantsjuhtide laual, koos terve rea vastamata küsimustega,“ räägib Hintsov roheteema möödapääsmatusest. Esialgu võib paista, et sellega maadlevad vaid välisettevõtted, kuid varsti ei saa sellega tegelemata investeeringuid ega võeta sind usaldusväärse äripartnerina. Seepärast oleks kasulik hakata kohe praegu õppima kogemustest, millega osad ettevõtted juba reaalselt maadlevad, arvab programmijuht.

Konverentsi oluliseks teemaks on ka riskide juhtimine. Hintsov rõhutab, et ettevõtet tuleb kasvatada, kuid samaaegselt ei tohi unustada säilitada kontrolli ettevõttes toimuva üle.

Pärnu Finantskonverents 2022 programmi ja esinejatega saab lähemalt tutvuda siin.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077