Autor: Finantsuudised.ee • 17. jaanuar 2022

Hoiuste hüvitamismäär tõuseb ja investeerimisühingute kapitalinõuded muutuvad

Riigikogu rahanduskomisjon toetas oma tänasel istungil investeerimisühingute juhtimis- ja kapitalinõuete muutmist, et võtta paremini arvesse investeerimisühingute ärimudeleid ja riske ning vähendada regulatiivset koormust professionaalsetele investeerimisteenuste osutajatele. Samuti tõsta hoiuste tagamise hüvitamise määra.
Rahanduskomisjoni esimees Andrei Korobeinik märkis, et investeerimisühingute kapitalinõudeid muudetakse vastavalt sellele, milliseid teenused nad osutavad.
Foto: Liis Treimann

Rahanduskomisjoni esimees Andrei Korobeinik selgitas, et eelnõu näeb ette anda finantsinspektsioonile õigused nõuda investeerimisühingutelt teatud juhtudel täiendavat kapitali ja likviidsete vahendite hoidmist. „Hetkel kohaldatakse investeerimisühingutele pankadele esitatud nõudeid, mis pole piisavalt paindlikud ja riske arvestavad,“ märkis Korobeinik.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077