Autor: Finantsuudised.ee • 27. jaanuar 2022

Ellex Raidla: 2021. aasta oli Baltikumi tehinguturu jaoks ajalooline

Baltikumi tehinguturul tehti mullu kokku 112 suuremat tehingut koguväärtuses 2,3 miljardit eurot, mis ületab oluliselt aasta varasemat statistikat, mil turul leidis aset 76 samaväärset tehingut 1,2 miljardi euro väärtuses, märkis Ellexi ja Mergermarketi koostöös sündinud ülevaade.
Ellexi Raidla tehingute valdkonna kaasjuht partner Sven Papp.
Foto: Andras Kralla

2021. aasta tehingumaht Baltikumis on Mergermarketi ajaloo kõrgeim. Tehingute koguväärtus, mis ei hõlma avaldamata väärtusega tehinguid, saavutas kõigi aegade teise positsiooni. Seda ületas vaid 2018. aastal saavutatud 2,8 miljardit eurot, mis saavutati tollal suuresti tänu ühele gigantsele tehingule - Luminori omandamisele Blackstone erakapitali fondide poolt miljardi euro eest. Mergermarketi aruande kohaselt on turg pärast pandeemia algust taas elavnenud, jätkates 2020. aasta teises pooles alanud trendi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077