Autor: Finantsuudised.ee • 11. veebruar 2022

Luminor: turgude hingetõmbepaus pärast mullust maratoni on ootuspärane

Väärtpaberiturud on juba arvestanud sellega, et USA keskpank tõstab eeloleva aasta jooksul intressimäärasid viiel korral ning samal ajal pidurdavad ettevõtete head tulemused edasist aktsialangust, kirjutab Luminori Eesti privaatpanganduse varahaldur Kalle Kose veebruarikuises turuülevaates.
USA Föderaalreservi juht Jerome Powell rääkis jaanuarikuisel istungil intressimäärade tõstmisest.
Foto: U.S. Federal Reserve, Reuters/Scanpix

Kose sõnul sundisid jaanuaris keskpankade antud kommentaarid ja sõjalise konflikti tõenäosuse suurenemine Ukrainas investoreid oma riskivalmidust ümber hindama ning suurenes müügisurve. Maailma aktsiate indeks MSCI World TR langes eurodes kuuga rohkem kui 3,9%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077