Autor: Kristjan Pruul • 16. veebruar 2022

Pangad prognoosivad aasta lõpuks euribori plussi jõudmist

Laias laastus pole Eesti majandusel häda midagi: baromeetrid on kõrged, inflatsiooni katab kas palgatõus või lõpptoodangu hinna tõstmine ja investeerimissund on suurem kui varem. Esimese märgina kriisist väljumise kohta näevad suuremate pankade analüütikud, et kõigi kodulaene mõjutav euribor on aasta lõpuks plussis.
SEB analüütik Mihkel Nestor. Foto: Andras Kralla

Kuigi Euroopa Keskpank on raiunud nagu rauda, et tänavu mingit intressitõusu ei tule, ootavad finantsturud siiski raha hinna kallinemist, rääkis SEB makroanalüütik Mihkel Nestor teisipäeval Pangaliidu korraldatud ümarlaual. Detsembrisse prognoositakse 0,1 protsenti. "Kui "lõvikonservi" võtta, siis julgeks prognoosida ka 0,2 protsenti."

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077