Autor: Finantsuudised.ee • 23. veebruar 2022

Aasta algul laenukasv rahunes, probleemsed laenud rekordmadalal tasemel

2021. aasta lõpukuudel oli laenuaktiivsus väga kõrge ning majapidamiste laenuportfelli maht ületas märgilise 10 miljardi piiri ja ettevõtete laenumaht jõudis 8 miljardi euroni. 2022. aasta algus tõi kaasa tavapärase hooajalise languse laenunõudluses: ettevõtetele väljastati uusi laene 245 miljoni euro ja majapidamistele 165 miljoni euro ulatuses, teatab pangaliit.
Pangaliidu juhatuse esimees, SEB Panga juht Allan Parik.
Foto: Liis Treimann

Eraisikute laenuportfelli maht ületab jaanuari lõpu seisuga 10,3 miljardit, ettevõtete oma 8,3 miljardit eurot. Enam kui 60 päeva laenumaksega võlgu jäänud laenude maht on endiselt rekordmadalal tasemel. Ettevõtete seas kukub võlgnevuses laenude maht ikka tempokalt, olles jaanuari lõpu seisuga veidi alla 17 miljoni eurot. Eraisikute probleemsete laenude maht on samuti endiselt madal – 18,4 miljonit eurot. Aasta tagasi oli laenudega hädas olijate laenuportfelli maht eraisikute seas 33 ja ettevõtete seas 46 miljonit eurot. Ettevõtete probleemsete laenude maht on seega kahanenud umbes kahe kolmandiku, kodumajapidamistel aga pea poole võrra.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077