Autor: Finantsuudised.ee • 10. märts 2022

Kiire hinnatõus pidurdas jaanuaris tööstustoodangu kasvu

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted jaanuaris 1,4% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes töötlevas tööstuses 1,8% ja mäetööstuses 3,9%. Energeetikas jäi toodang peaaegu samale tasemele, kasvades üksnes 0,2%.
Tööstustoodangu kasvu pidurdab kiire hinnatõus.
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti analüütik Helle Bunderi sõnul kasvasid suurema osatähtsusega tööstusharudest elektroonikaseadmete (17,7%), elektriseadmete (16,2%), toiduainete (0,9%) ning metalltoodete (1,1%) tootmine. „Mahud vähenesid aga puidu töötlemises (4,0%) ja plasttoodete tootmises (5,3%),“ lisas Bunder.

Finantsuudised.ee toetajad:
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077