Autor: Finantsuudised.ee • 17. märts 2022

Impordi kasv viis jooksevkonto puudujääki

Kiirhinnangu1 põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto 2022. aasta jaanuaris 50 miljoni euro suuruses puudujäägis, edastab Eesti Panga statistikateade.
Eesti Pank esitas Eesti maksebilansi kiirhinnangu jaanuari kohta.
Foto: Marta Toomsalu

Kaupade väljavedu kasvas aastatagusega võrreldes 34% ja sissevedu 42% ning kaupade konto negatiivne saldo suurenes 97 miljoni euro võrra, 119 miljonini. Võrreldes möödunud aasta sama kuuga kasvas enim mineraalsete toodete ning puidu ja puidutoodete väljavedu. Impordi kasvu hoogustas mineraalkütuste ja metallitoodete sissevedu.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077