Autor: Finantsuudised.ee • 25. märts 2022

Notarite Koda: oleme Venemaale ja Valgevenele kehtestatud sanktsioonide eesliinil

Notarite Koja aastakoosolekul ütles Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson, et koroonapandeemiast tingitud majandusseisak ei kestnud kaua ning pandeemia-aastad on olnud notariaadile edukad. Toimingute koguarv ja kaugtõestamise teel tehtud tehingute osakaal kasvasid jõudsalt. Küll aga on Saar-Johansoni sõnul notariaadil oluline roll Ukraina sõja tingimustes Lääne poolt Venemaale ja Valgevenele kehtestatud sanktsioonide jõustamisel.
Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson.
Foto: Andras Kralla

„Venemaa sissetungi kontekstis on kõige olulisem teadvustada, et notaritena on meil igapäevatöös otsene roll Ukraina ja laiemalt Lääne demokraatia eest võitlemisel, sest oleme eesliinis vastutavad sanktsioonide sisulise rakendamise eest,“ ütles Saar-Johanson notariaadile peetud kõnes. Saar-Johanson hoiatas, et keeruka omandistruktuuriga ühingute puhul on tegelike kasusaajate tuvastamine suur väljakutse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077