Autor: Finantsuudised.ee • 25. märts 2022

Uued sanktsioonid aeglustavad veelgi Venemaa ja Valgevenega seotud makseid

Hiljuti kiitis Euroopa Liit (EL) heaks Venemaa vastu suunatud sanktsioonide neljanda paketi. Citadele panga teatel on seetõttu lähipäevadel oodata Venemaalt ja Valgevenest saabuvate ja sinna tehtavate maksete tunduvalt aeglasemat menetlemist.
Ettevõtjad peavad ise jälgima, et Venemaale keelu all olevat kaupa ei saadaks.
Foto: Maris Ojasuu

Möödunud nädalal jõustunud uute sanktsioonidega kehtestati laiaulatuslikud ekspordi- ja impordipiirangud paljudele kaubakategooriatele. Muu hulgas on praegu keelatud teatavat liiki kaupade müük Venemaale, näiteks rõivad, rõivamanused ja jalatsid (olenemata nende materjalist), kui nende väärtus on üle 300 euro, elektroonilised kodumasinad väärtusega üle 750 euro, heli või pildi salvestus- ja taasesitusseadmed väärtusega üle 1000 euro ning transpordivahendid inimeste veoks maal, õhus või merel väärtusega üle 50 000 euro ning viimaste tarvikud ja varuosad ning paljud muud kaubakategooriad.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077