Autor: Villu Zirnask • 30. märts 2022

Tarbija ei otsi parimat laenupakkumist, vaid kiirust ja mugavust

Kuigi valdav enamik tarbijatest tähtsustab küsitluse tulemuste kohaselt laenu võtmisel kõige enam selle hinda, näitasid nii intervjuud tarbijatega kui ka küsitlustulemuste analüüs, et tegelikkuses pöördub tarbija peamiselt oma „kodupanka“ ega otsi turu parimat pakkumist. Seda näitas rahandusministeeriumi tellimusel tehtud Eesti krediidituru uuring.
Majandusajakirjanik Villu Zirnask

Muuhulgas korraldati uuringu raames eksperiment, kus esmalt lugesid kõik osalejad üht olukorra kirjeldust:

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077