Autor: Liivi Kedelauk • 14. aprill 2022

Hääleta! Kes on aasta hinnatuim finantsjuht?

Juba ühteistkümnendat aastat valivad Äripäev ja BIG4 audiitorbürood aasta mõjukaimat finantsjuhti. Anname välja ka parima kolleegi auhinna ehk soovime teada, kes on aasta hinnatuim finantsjuht meie lugejate meelest. Kelle töö oli Sinu meelest eelmisel aastal kõige mõjukam?
2021. aasta mõjukaima finantsjuhi nominendid koos žürii esindajatega.
Autor: Raul Mee

Žürii valiku ja rahvahääletuse tulemusena tõusid esile 6 finalisti, kes on viimasel aastal suurte tegudega silma paistnud. Palume nende seast välja valida kõige meeldejäävamate saavutustega silma paistnud finantsjuhi. Aasta mõjukaima finantsjuhi tiitli ja kolleegipreemia saaja selguvad 21. aprillil Pärnu Finantskonverentsil alateemaga „Igavesti erilised ajad“.

Oma hääle saad anda SIIN!

2022 kolleegipreemia kandidaadid

Rain Silivask, Graanul Invest

Rain Silivask on Graanul Invest kontserni pikaajaline finantsjuht. Graanul Invest on Euroopa suurimaid pelletitootjaid ning toodab puidupelleteid Baltikumis ning USA 12 tehases, lisaks toodetakse soojust ja elektrit 6 koostootmisjaamas. Rahvusvahelise kontserni igapäevase finantsjuhtimise kõrval oli 2021. aastal Raini kanda kaks Eesti kontekstis ülisuurt tehingut, nii Graanul Investi müügitehingu ettevalmistamine (Eesti aasta suurim tehing Apollo Global Management tütarettevõttega Apollo Funds) kui ka uutelt omanikelt investoritele suunatud suuremahulise noteeritud võlakirjaemissiooni läbiviimise toetamine. Mõlemad keerukad ja komplekssed protsessid viidi läbi edukalt jan lühikese aja jooksul, tuginedes Raini pikale kogemusele, kõrgele juhtimiskvaliteedile ja tema juhitud meeskonna heale kohanemisvõimele.

Raimo Talviste, Ridango

Raimo Talviste on pika kogemusega finantsjuht, kes on töötanud nii ehitussektori börsifirmas kui ka rahvusvahelises tootmisettevõttes. 2021. aastal liitus ta Ridango meeskonnaga, elades kiirelt sisse tehnoloogia maailma ning on toetanud ettevõtte muutmist professionaalsemaks. Raimo kaasabil omandas Ridango Sloveenias juhtiva ühistranspordi tehnoloogiaettevõte, koos eduka pangapoolse finantseerimisega. Ridango Grupp opereerib tehnoloogilisi süsteeme 26 riigis, muuhulgas Singapuris, Hongkongis, Indias, Saudi Araabias, Austraalias, Kataris. Lisaks finantside juhtimisele tegeleb Raimo ka ettevõtte strateegilise juhtimisega.

Veiko Räim, Enefit Green

Veiko Räim on olnud Enefit Green'i finantsjuhiks selle loomisest alates 2017. aastal. Mõne aastaga on ettevõte laiendanud haaret Soomes, Poolas ja Leedus ning kasvanud üheks Läänemere piirkonna juhtivaks taastuvenergia tootjaks. 2021. aastal viidi Veiko juhtimisel edukalt lõpule Enefit Greeni aktsiate noteerimine Tallinna börsil. Enefit Greeni aktsiapakkumises kaasati 175 miljonit eurot ning selles osales ligi 60 000 investorit ehk enam kui 4% kogu Eesti elanikkonnast. See märgib osalejate arvu absoluutset rekordit nii Eesti kui ka kogu Baltikumi börsiajaloos.

Lili Kirikal, Sunly

Lili Kirikal liitus Sunlyga aasta tagasi, Enne Sunlyt töötas ta kuus aastat Soomes konsultatsioonifirmas Ernst&Young. Lili saavutusteks on edukas laienemine ja kasv Poolas ja seal Alseva Grupi omandamine ning raha kaasamine investoritelt märkimisväärses summas. Tema südameasjaks on aktiivne panustamine rohepöördesse, näiteks investeeringud rohetehnoloogiat arendavatesse kasvuettevõtetesse.

Amish Mody, Veriff

Amish Modyl on aastatepikkune kogemus Eesti start-up maastikul, kuid viimane aasta Veriffis on kindlasti kõige meeldejäävam. Hiljuti kaasas Veriff 100 miljonit USA dollarit ning tõusis sellega ükssarvikuks. Amishi roll selle staatuseni jõudmisel on olnud märkimisväärne, sest tema eestvedamisel on Veriff astunud suure sammu edasi finantsüksuse skaleeritavusel.

Arūnas Leonavičius, Tamro Baltics

Tamro Balticul oli väljakutsete rohke aasta, kuid tänu Arūnas Leonavičiuse panusele suudeti need edukalt ületada. Apteegireformi järgne restruktureerimine, järjepidev majanduslik kasv ja suurepärane toimetulek Covid-19 olukorraga on vaid mõned olulisemad saavutused, millega Tamro juhtkond võib rahule jääda.

Viimane võimalus registreeruda Pärnu Finantskonverentsile. Täpsemalt vaata SIIT.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077