Autor: Finantsuudise.ee • 21. aprill 2022

Ülo Kaasik: riik peab olema ettevaatlik, et hinnatõusule hoogu juurde ei annaks

Eesti Pank prognoosib tänavu Eesti majanduses hinnatõusu keskmiselt üle 10%, mis on suuresti tingitud Ukraina sõja puhkemisega võimendunud toormehindade kallinemisest. Sellises olukorras on oluline, et sõja negatiivsete mõjude leevendamiseks tehtavad Eesti riigi enda valikud hinnatõusule lisahoogu juurde ei annaks, ütles Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik Pärnu finantskonverentsil.
Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik.
Foto: Raul Mee

„Sisenesime sellesse sõjaolukorda väga heas majanduse seisus,“ ütles Kaasik, märkides, et Eesti majanduses võis täheldada juba ülekuumenemise märke. SKP kasvas mullu enam kui 8%, tööjõuturul valitses tööjõupuudus ja palgad kasvasid kiiresti. Sellel aastal on oodata jooksevhindades kiire majanduskasv jätkumist, kuid kuna hinnatõusu tempo saab olema veelgi kiirem, siis majanduse reaalkasv seiskub ning oodata on isegi mõnetist langust. „See ei ole aga selline langus, mille on tinginud liiga nõrk nõudlus, mida riik peaks omalt poolt stimuleerima ja toetama,“ märkis Kaasik.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077