Autor: Janno Riispapp • 10. mai 2022

Transiit ja hinnatõus paisutasid esimese sõjakuu kaubavahetuse rekordiliseks

Eesti kaubavahetus suurenes märtsis energiakandjate ekspordi ja impordi mõjul rekordiliseks: mineraalsete toodete väljavedu kasvas enam kui kaks korda, import Venemaalt suurenes 50 protsenti.
Liwathoni ja Neste vedelkütuseterminalid Muuga sadamas. Import Venemaalt suurenes 50 protsenti.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti andmetel suurenes kaupade eksport märtsis mullusega võrreldes 35% ning import 31%. Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga suurenes eksport 30% ja import 34%. Kaubavahetuse kasvu mõjutas enim nii märtsis kui ka esimeses kvartalis tervikuna mineraalsete kütuste ja elektrienergia ekspordi ja impordi suurenemine.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077