Autor: Finantsuudised.ee • 19. mai 2022

PwC audiitor: levinumad eksimused tegevusaruande koostamisel

Audiitortegevuse seaduses tehti 2021. aasta mais mitmeid muudatusi, mis laiendasid audiitorettevõtja kohustuste nimekirja tegevusaruandes toodud informatsiooni kontrollimisel. PwC vandeaudiitor Maria Kangur räägib, milliste muudatustega peavad nii audiitorid kui ka raamatupidajad tegevusaruandega seonduvalt arvestama.
Maria Kangur, PwC audiitor

Kuni seaduse muudatuse jõustumiseni pidi audiitor kontrollima koos raamatupidamisaruandega avaldatava rahandusalase ja muu info, sh tegevusaruande vastavust raamatupidamisaruandele ning selle avaldamise vastavust seaduses sätestatud avaldamise nõuetele. Seaduse eelnev sõnastus ei olnud piisav, et lugeda raamatupidamise direktiivi artikli 34 lõike 1 teises lõigus olevad tegevusaruande auditeerimise kohta käivad regulatsioonid üle võetuks Eesti õigusesse, mistõttu lisandus audiitorettevõtjatele tegevusaruande osas avalduse kohustus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077