Autor: Finantsuudise.ee • 27. mai 2022

Omavalitsused soovivad suuremat finantsilist iseseisvust

Valitsuskomisjon ning Eesti Linnade ja Valdade Liit alustasid teisipäeval kohalike omavalitsuste 2023. aasta riigieelarve ning järgmise perioodi eelarvestrateegia läbirääkimisi. Peamiste aruteluteemadena on fookuses tulubaasi ja riigilt omavalitsustele laekuva raha suurus ning suurem finantsautonoomia, et omavalitsustel oleks võimalik senisest rohkem ise otsustada oma vahendite kasutamise üle.
Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhatuse esimees, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart leiab, et omavalitsuste tulbaasi tuleks tõsta.
Foto: Andras Kralla

„Oleme liikunud ühest kriisist teise ning meie linnadel ja valdadel on pikka aega lasunud tavapärasest suurem koormus,“ nentis valitsusdelegatsiooni juht, riigihalduse minister Jaak Aab rahandusministeeriumi pressiteates. Hoolimata kriisidest saab tema hinnangul lugeda omavalitsuste rahalist seisukorda hetkel heaks, kuna tulumaksu kasv, kriisitoetuse kasutamine jm tegurid on hoidnud finantsvõimekust stabiilsena.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077